Τι κάλυψη προσφέρει η ασφάλεια του αυτοκινήτου μου στο εξωτερικό;

Τι κάλυψη προσφέρει η ασφάλεια του αυτοκινήτου μου στο εξωτερικό;

Αν κάνετε συχνά ταξίδια με το αυτοκίνητο σας εκτός Ελλάδας, καλό είναι να είστε ενήμεροι για τις πραγματικές καλύψεις που προσφέρει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας.

Γενικά, αν το αυτοκίνητο σας έχει ελληνικούς αριθμούς κυκλοφορίας τότε μπορείτε να το κυκλοφορείτε και εκτός Ελλάδας με το ασφαλιστήριο σας και με την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού διεθνούς ασφάλισης, αυτού που λέμε «πράσινη κάρτα».

Προσοχή: Η κάλυψη που παρέχεται με την πράσινη κάρτα είναι μόνον «Ευθύνης Έναντι Τρίτων».

Δεν απαιτείται η πληρωμή οποιουδήποτε επιπρόσθετου ασφαλίστρου για τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες αν μιλάμε για χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για κάποιες άλλες χώρες (π.χ.  Αίγυπτος ή Σαουδική Αραβία), θα πρέπει να συνεννοηθείτε με την ασφαλιστική σας.

Στην περίπτωση που το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας παρέχει προαιρετικές καλύψεις (κλοπή, φωτιά, τρομοκρατικές ενέργειες, κρύσταλλα, κλπ), θα πρέπει να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία προτού ταξιδέψετε, έτσι ώστε να επεκταθεί η κάλυψη αυτών και στο εξωτερικό.

Γι' αυτό θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο επιπρόσθετο ασφάλιστρο. Αυτό θα είναι σοφή κίνηση. Γιατί αν σας κλέψουν το αυτοκίνητο εκτός Ελλάδας ή αν πάρει φωτιά, πέσετε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας ή απλά το τρακάρετε σε μια κολόνα, τότε μπορεί να μην δικαιούστε αποζημίωση, ακόμη κι αν έχετε μεικτή ασφάλιση!

 

Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου

Νέα για την ασφάλεια αυτοκινήτου