Εξάμηνη «ασυλία» στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων;

Εξάμηνη «ασυλία» στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων;

«Φρένο» στις επισκέψεις αστυνομικών στα σπίτια των ιδιοκτητών ανασφάλιστων αυτοκινήτων φαίνεται πως βάζει με εγκύκλιό της η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα έδινε λίστες με τα ονόματα των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων στις Αστυνομικές Αρχές ώστε εκείνες να πηγαίνουν στα σπίτια των παραβατών και να παραλαμβάνουν τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και παράλληλα να επιβάλουν νέα χρηματικά πρόστιμα από 250 έως και 1.000 ευρώ.

Ωστόσο η υφυπουργός Οικονομικών με εγκύκλιο της διευκρινίζει ότι μετά από κάθε διασταύρωση που θα πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ δεν θα δίνονται τα στοιχεία των παραβατών ιδιοκτητών στην Αστυνομία μετά από 2 μήνες αλλά μετά από 6 μήνες.  Όμως,  η νομοθεσία περί διασταύρωσης στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων προβλέπει ότι η διασταύρωση θα γίνεται δύο φορές το χρόνο δηλαδή κάθε εξάμηνο! Ετσι, η απόφαση της  υφυπουργού φαίνεται πως οδηγεί πρακτικά στο να μην να μην συλλαμβάνονται ποτέ οι παραβάτες ιδιοκτήτες καθώς η μία διασταύρωση θα «πέφτει» επάνω στην άλλη με αποτέλεσμα να έχουν συνεχή εξάμηνη «ασυλία» οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων από τις αστυνομικές Αρχές.

Πηγή

Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου

Νέα για την ασφάλεια αυτοκινήτου