Αυξήσεις 15-20% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων από το 2019, για να μην γράψουν ζημιές οι ασφαλιστικές εταιρείες

Αυξήσεις 15-20% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων από το 2019 για να μην γράψουν ζημιές οι ασφαλιστικές εταιρείες

Μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έρχονται από το 2019, σε ποσοστά που θα κυμανθούν από 15% έως 20%. Και η αιτία είναι ότι διαφορετικά οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καταγράψουν ζημιές...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Εθνος» η αύξηση των τιμών για την ασφάλιση αυτοκινήτων και μηχανών θα έρθουν... αναπόφευκτα μετά από ένα μεγάλο διάστημα μειώσεων οι οποίες οφείλονταν στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και πρόεδρος του συστήµατος Φιλικού ∆ιακανονισµού, ∆ηµήτρης Ζορµπάς, τα ασφάλιστρα θα έπρεπε να είχαν αυξηθεί ήδη από το 2016 σε ποσοστό 9%. Ωστόσο, οι ασφαλιστικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια αφιερώθηκαν στο κυνήγι πελατών, με έναν ανελέητο πόλεµο τιµών που έριξε τα ασφάλιστρα κατά 15% και τους απέφερε περίπου 780.000 νέα συµβόλαια. Όπως αναφέρεται, μόνο φέτος οι µειώσεις στα ασφάλιστρα ανήλθαν στο 10%, ενώ το συνολικό ποσοστό πτώσης των τιμών στα υφεσιακά χρόνια αγγίζει το 50%!

Ο πόλεμος τιμών στις ασφάλειες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών έχει όμως παράπλευρες απώλειες, αφού οδηγεί σε ζημιές τις ασφαλιστικές εταιρείες.  Οπως υπογραµµίζει ο διευθύνων σύµβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, οι περισσότερες εταιρείες θα καταγράψουν ζηµιές από το 2019, εάν δεν αλλάξουν τακτική. Οι ζηµιές αυτές είναι αναπόφευκτες, εάν οι εταιρείες δεν σταµατήσουν τον «πόλεµο» τιµών ώστε να ισορροπήσει η κατάσταση. Ισορροπία που «µεταφράζεται» σε µια πιο ορθολογική και φυσικά... αυξητική τιµολόγηση.

Έρχονται αυξήσεις με βάση το προφίλ του οδηγού

Σύµφωνα µε τον κ. Ζορµπά, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες από τις αρχές του νέου έτους οι ασφαλιστικές εταιρείες θα προχωρήσουν πιθανότατα σε αναπροσαρµογή των τιμών των ασφαλίστρων προς τα πάνω. Μάλιστα οι νέες τιμές θα λαμβάνουν υπόψην και επιµέρους παραµέτρους που συνδέονται π.χ. µε το προφίλ του οδηγού, τη γεωγραφική περιοχή όπου κινείται το όχηµα κ.λπ. 

Σύμφωνα µε τις εκτιµήσεις παραγόντων του κλάδου, οι αυξήσεις θα είναι της τάξης του 15%-20%.

 

Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου

Νέα για την ασφάλεια αυτοκινήτου