ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Ολα όσα θέλετε να ξέρετε για τις ασφάλειες, την ασφάλιση, την ασφάλεια αυτοκινήτου, την ασφάλεια ζωής, τα ασφάλιστρα, τις προσφορές για ασφάλειες, τις ασφαλιστικές εταιρείες. Νέα και ειδήσεις για ασφαλιστικά θέματα, ασφάλειες αυτοκινήτου, την online ασφάλιση, που θα βρείτε φτηνές ασφάλειες αυτοκινήτων, τις πιο  καλές ασφαλιστικές εταιρείες, την anytime ασφάλεια, τα τηλέφωνα των εταιρειών κλπ. 

Μάθετε εδώ ποια ειναι η πιο φθηνη ασφαλεια αυτοκινητου, κάνετε σύγκριση στα διάφορα ασφαλιστικά πακέτα, μάθετε τα πάντα για την οδική ασφάλεια, τι είναι η μεικτή ασφάλεια, και βρείτε προσφορα για την ασφαλεια του αυτοκινητου σας.

EuroNCAP: Πέντε αστέρια στην ασφάλεια για το Jeep Compass

Με 5 αστέρια βαθμολογήθηκε το Jeep Compass από τον Ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφαλείας EuroNCAP, χάρη στα μέτρα και λειτουργίες προστασίας που ενσωματώνει για την ασφάλεια οδηγού και επιβατών.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου;

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία είναι ελεύθερη να κάνει τον δικό της υπολογισμό για τα ασφάλιστρα με βάση τους παράγοντες κινδύνου που έχει αξιολογήσει εκείνη ως κρίσιμους και σημαντικούς.

Τι πρόστιμο πληρώνεις για ανασφάλιστο αυτοκίνητο

Βαριά πρόστιμα περιμένουν τους οδηγούς ανασφάλιστων αυτοκινήτων, αφού το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κάνει  ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων και στέλνει τα σχετικά «ραβασάκια».

Εχετε έγκυρο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου ; Εξακριβώστε το με λίγα κλικ!

Από την 1η Μαΐου 2015 τέθηκε σε λειτουργία μια online εφαρμογή, από το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, μέσω της οποίας κάθε κάτοχος αυτοκινήτου μπορεί να δει αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του είναι σε ισχύ και σε ποια ασφαλιστική εταιρία. Δείτε πως γίνεται.

Ασφαλιστικές εταιρείες - Νομικό πλαίσιο

Η πρώτη προσπάθεια να θεσπιστεί νομοθετικά κρατική εποπτεία επί της λειτουργίας των ελληνικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων έγινε το 1909 με τον νόμο ΓΥΣ

Συμφωνία Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών από τροχαίο ατύχημα

Από την 1η Μαίου 2000 οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που ασκούν στην Ελλάδα τον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτων καθιέρωσαν ένα σύστημα αποζημίωσης των αναίτιων ασφαλιζομένων πελατών τους που εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα, απαλλάσσοντάς τους από την ανάγκη να στραφούν κατά της ασφαλιστικής επιχείρησης που καλύπτει την ευθύνη του υπαίτιου οδηγού.
Πρόκειται για μια Συμφωνία Κυρίων ανοικτή σε όλες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εφόσον ασκούν τον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτων.

Ιστορία της ασφάλισης και των ασφαλειών

Η έννοια της ασφάλισης είναι πολύ παλιά και μάλιστα οι απαρχές της εμφανίζονται από την εποχή κιόλας που ο άνθρωπος άρχισε να οργανώνει τη ζωή του σε κοινωνίες μέσα στις σπηλιές. Τότε ο πρώτος άνθρωπος κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι χρειάζεται κάλυψη για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους της ζωής. Κι αυτήν την κάλυψη την βρήκε στην κοινωνία που άρχισε να οργανώνει παλιά όσο και ο άνθρωπος. Από την εμφάνισή του, ο άνθρωπος οργάνωνε την ζωή του σε κοινωνίες, επειδή διαπίστωσε ότι από μόνος του δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στους κινδύνους της προϊστορικής εποχής.