Πως θα μειώσετε τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας

Πως θα μειώσετε τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας

Διαβάστε πως μπορείτε να μειώσετε τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Συγκρίνετε τις ασφάλειες

Επωφεληθείτε από τον ανταγωνισμό και δείτε εάν μπορείτε να βρείτε πιο οικονομική ασφάλεια κάνοντας έρευνα αγοράς. Με την σύγκριση τιμών, η διαφορά που μπορεί να προκύψει είναι έως 40% για ένα ασφαλιστήριο με τις ίδιες ακριβώς καλύψεις; Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική και στοχεύει σε διαφορετικό προφίλ πελάτη από μία άλλη. Επιπλέον, οι περισσότερες εταιρείες, προσφέρουν καλύτερες τιμές στους νέους ασφαλισμένους τους από ότι στους ήδη υπάρχοντες πελάτες!

Επιλέξτε τις σωστές καλύψεις της ασφάλειάς σας

Μελετήστε προσεκτικά τις καλύψεις που έχετε τώρα στο συμβόλαιό σας . Ρωτήστε κάποιον ασφαλιστή για να καταλάβετε ποιες είναι σημαντικές για εσάς. Για παράδειγμα, μία χρήσιμη κάλυψη λόγω του μεγάλου αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων είναι η "κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα". Επίσης, εάν το όχημά σας είναι καινούριο, πιθανότατα δε χρειάζεστε την κάλυψη οδικής βοήθειας γιατί τις περισσότερες φορές την παρέχει η αντιπροσωπεία για έως και 2 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς. Όσον αφορά τα παλαιότερα οχήματα, μπορείτε να μειώσετε τις προαιρετικές καλύψεις.

Επιλέξτε απαλλαγή

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν κλίμακες απαλλαγής όσον αφορά την κάλυψη πυρός/κλοπής και την κάλυψη μικτής. Μεγαλύτερη απαλλαγή σημαίνει χαμηλότερο ασφάλιστρο. Για παράδειγμα, η αύξηση της απαλλαγής κατά 200€ για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 10.000€ μπορεί να επιφέρει μείωση του ασφαλίστρου κατά 20€ ή και παραπάνω. Συμβουλευτείτε τον ασφαλιστή σας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε την απαλλαγή που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Ειδική έκπτωση ασφαλίστρων

Δείτε εάν εμπίπτετε σε μία τις κατηγορίες που δικαιούνται έκπτωση (ένστολοι, άνεργοι, δημόσιοι υπάλληλοι). Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν έως και 25% για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Αναπροσαρμόστε την αξία του οχήματός σας

Πάντα να ασφαλίζετε το όχημά σας στην τρέχουσα τιμή της αγοράς! Μιλήστε με τον ασφαλιστή σας ή ελέγξτε την τρέχουσα αξία του οχήματός σας και στη συνέχεια προσαρμόστε την στην ασφάλειά σας. Σε περίπτωση κλοπής, θα αποζημιωθείτε με βάση την τρέχουσα τιμή αγοράς οπότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνετε επιπλέον ασφάλιστρα για μεγαλύτερο ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

Οδηγείτε με ασφάλεια

Οι ασφαλιστικές εταιρείες επιβραβεύουν τους πελάτες που δεν προκαλούν ατυχήματα και επιβαρύνουν το ασφάλιστρο των οδηγών με ιστορικό συχνών ζημιών. Συνήθως παρέχεται έκπτωση σε ασφαλισμένους που στα τρία η πέντε προηγούμενα χρόνια συνεχούς ασφάλισης δεν έχουν προκαλέσει ατύχημα. Ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την τσέπη σας.

Αυξήστε τη διάρκεια του συμβολαίου

Συνήθως τα ασφαλιστήρια με ετήσια διάρκεια είναι 3%-15% πιο χαμηλά. Προτιμήστε τα.

Ενημερώστε για τυχόν αλλαγές

Όταν αλλάζετε διεύθυνση, να ενημερώνετε την ασφαλιστική εταιρεία σας. Για παράδειγμα, αν μετακομίσετε σε μια πιο αραιοκατοικημένη περιοχή, πιθανότατα θα μειωθεί το ασφάλιστρό σας. Άν έχετε προσθέσει κάποιο επασφάλιστρο πχ νέου οδηγού ή ηλικίας, μη διστάσετε να ενημερώσετε άμεσα καθώς δεν αφαιρείται αυτόματα από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Βάλτε εξοπλισμό ασφαλείας

Η προστασία που προσφέρει το αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, έχει οδηγήσει αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες στην μείωση των ασφαλίστρων τους για τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με αυτό.

 

Δείτε ακόμα:

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου;

Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου

Νέα για την ασφάλεια αυτοκινήτου