Η Tesla στην Ελλάδα με κατάστημα, κέντρο σέρβις και δίκτυο superchargers

Η Tesla έρχεται επίσημα στην Ελλάδα - Ξεκινούν οι παραγγελίες  με κατάστημα και κέντρο σέρβις

Η Tesla έρχεται και επίσημα στην Ελλάδα καθώς ενεργοποίησε τις online παραγγελίες μοντέλων της για τη χώρα μας ενώ προχωρά άμεσα στο άνοιγμα ενός καταστήματος και κέντρου σέρβις στην Αθήνα, καθώς και την ανάπτυξη δικτύου με σταθμούς Superchargers!

Στην ανακοίνωσή της η αμερικάνικη εταιρεία, που είναι πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αλλά και του Autopilot, αναφέρει πως ενεργοποιεί το διαδικτυακό της design studio για την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες υποψήφιοι πελάτες της μπορούν να διαμορφώσουν και να παραγγείλουν ένα από τα Model S, Model X και Model 3. Πρόκειται για κορυφαία μοντέλα σε επιδόσεις, αυτονομία και ασφάλεια. Όπως λέει η εταιρεία: «Με πλήρως ηλεκτρική αυτονομία έως 610 km (WLTP), κορυφαίες βαθμολογίες ασφάλειας και άφθονους χώρους φόρτωσης, δεν υπάρχει πλέον λόγος να μην απαλλαγείτε από τις εκπομπές καυσαερίων». 

Tesla με επιδότηση

Όλα τα οχήματα της Tesla με βασική τιμή κάτω από 50.000€ προ φόρων είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά" της Ελληνικής Κυβέρνησης που εξασφαλίζει επιδότηση έως 6.000 ευρώ ανά όχημα, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τις 7 Αυγούστου 2020. 

Επίσης, όλα τα οχήματα της Tesla επωφελούνται από τη μείωση φορολογίας που αφορά εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα και επιπλέον απαλλάσσονται πλήρως από τέλη ταξινόμησης. Περισσότερες πληροφορίες για τα κίνητρα και τις επιδοτήσεις θα βρείτε εδώ

Τιμοκατάλογος Τesla

Το «βασικό» μοντέλο της Tesla, το Model 3 Standard Range Plus, ξεκινά από 46.990€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των εξόδων παράδοσης. Μπορείτε να το διαμορφώσετε όπως θέλετε στο design studio στην ιστοσελίδα της Tesla.

Δείτε αναλυτικά τα μοντέλα της Tesla που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και τις τελικές τιμές τους (με την επιδότηση):

Μοντέλο   

Κίνηση 

Αυτονομία (WLTP)   

Τιμή (€) που περιλαμβάνει ΦΠΑ και έξοδα παράδοσης – δεν έχει αφαιρεθεί το κίνητρο  "Κινούμαι Ηλεκτρικά" 

Model 3 Standard Range Plus   

RWD   

409 km   

 46.990€   

Model 3 Long Range   

AWD   

560 km   

 55.990€  

Model 3 Performance   

AWD   

530 km   

 61.990€  

Model S Long Range   

AWD   

610 km   

  84.990€   

Model S Performance   

AWD   

590 km   

 100.990€  

Model X Long Range   

AWD   

505 km   

 90.990€  

Model X Performance   

AWD   

485 km   

 106.990€  

Οι παραδόσεις των «ελληνικών Tesla» θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2020.  

Pop up κατάστημα και Κέντρο Σέρβις Tesla

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η εταιρεία του Elon Musk, τους επόμενους μήνες  θα ανοίξει το πρώτο της pop-up κατάστημα στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Εκεί  οι πελάτες να μπορούν να δουν τα οχήματα από κοντά και να έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν δοκιμαστικά ένα Model S, Model X ή Model 3.

Η Tesla θα δημιουργήσει επίσης ένα κέντρο σέρβις στην Αθήνα προτού ξεκινήσουν οι παραδόσεις, ώστε οι ιδιοκτήτες ενός Tesla να έχουν πρόσβαση σε άμεσες και απρόσκοπτες διαδικασίες σέρβις για το αυτοκίνητό τους. Φυσικά, λόγω του ότι δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης, το κόστος συντήρησης ενός Tesla είναι πιο μικρό από αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης, αερίου ή ντίζελ.

Πριν το τέλος του έτους, θα λειτουργήσει επίσης ο πρώτος σταθμός με Superchargers και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να επεκτείνει το δίκτυο τέτοιων σταθμών σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Model S, Model X και Model 3  

To Model S της Tesla, έφερε επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία μια και ήταν το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό sedan.

Tesla Model S - Ελλάδα
Tesla Model S: Οι επιδόσεις αφορούν στη Long Range έκδοση

Συνδυάζοντας επιδόσεις, ασφάλεια και υψηλή απόδοση, το Model S έχει επαναπροσδιορίσει τις προσδοκίες του κόσμου για το αυτοκίνητο του 21ου αιώνα με τις υψηλότερες δυνατές βαθμολογίες ασφάλειας, τη μεγαλύτερη αυτονομία από κάθε άλλο ηλεκτρικό όχημα και τις ενημερώσεις λογισμικού over-the-air που το βελτιώνουν διαρκώς.  

Το Model X είναι το πιο γρήγορο και πιο ικανό SUV στην ιστορία. Ήταν επίσης το πρώτο SUV που έλαβε βαθμολογία 5 αστέρια στην ασφάλεια αυτοκινήτου από το US NCAP. Συνδυάζει τις επιδόσεις και τη χρηστικότητα με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως οι πόρτες falcon wing, η πανοραμική γυάλινη οροφή και η επταθέσια διαμόρφωση. 

Tesla Model X - Ελλάδα
Tesla Model X - Επιδόσεις στην Long Range εκδοση

Το Model 3 είναι ένα μικρότερο, πιο απλό αλλά και πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής αγοράς στον κόσμο, και αποτελεί σημαντικό βήμα στην αποστολή της Tesla για την επιτάχυνση της μετάβασης του κόσμου σε βιώσιμη χρήση της  ενέργειας. 

Tesla Model 3 Ελλάδα
Tesla Model 3 - Επιδόσεις στην εκδοση Performance

Σύμφωνα με την εταιρεία: "Όπως κάθε όχημα Tesla, το Model 3 συνδυάζει αυτονομία, επιδόσεις. ασφάλεια και τεχνολογία. Η έξυπνη σχεδίαση μεγιστοποιεί τον εσωτερικό χώρο, ώστε να χωρούν άνετα πέντε ενήλικες με όλες τις αποσκευές τους". 

O υψηλής απόδοσης ηλεκτρικός κινητήτρας του Model 3 εξασφαλίζει επιτάχυνση από μηδέν έως 100 km/h μέσα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα

Tesla Autopilot  

Όλα τα οχήματα Tesla διαθέτουν σύστημα Autopilot. Η Tesla θεωρεί ότι η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας. Γι' αυτόν το λόγο, τα οχήματα της Tesla σχεδιάζονται έτσι, ώστε να είναι τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στον κόσμο.

"Πιστεύουμε ότι ο μοναδικός συνδυασμός παθητικής ασφάλειας, ενεργητικής ασφάλειας και αυτοματοποιημένης οδήγησης έχει ύψιστη σημασία, προκειμένου να παραμένουν ασφαλείς όχι μόνο οι οδηγοί και οι επιβάτες των οχημάτων Tesla, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι χρήστες των οδών" σημειώνεται χαρακτηριστικά. 

Το Autopilot είναι ένα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, το οποίο έχει ταξινομηθεί ως αυτοματοποιημένο σύστημα Επιπέδου 2 και προορίζεται για χρήση από έναν πλήρως συγκεντρωμένο οδηγό που έχει τα χέρια του στο τιμόνι. 

Αυτό σημαίνει ότι το Autopilot συμβάλλει επίσης στην επίβλεψη του οδηγού. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Autopilot μειώνει τον συνολικό φόρτο εργασίας του οδηγού, ενώ η εφεδρεία των 8 εξωτερικών καμερών, του ραντάρ και των 12 αισθητήρων υπερήχων παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας, το οποίο δεν επιτυγχάνεται από δύο μόνο μάτια.  

Φόρτιση   

"Κρίσιμη συνιστώσα για την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων είναι η δημιουργία μιας απρόσκοπτης και εύκολης εμπειρίας φόρτισης, όπου κι αν επιλέξουν να ταξιδέψουν οι πελάτες μας" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ιδιοκτήτες Tesla μπορούν να απολαμβάνουν την ευκολία φόρτισης του οχήματός τους όπου κι αν βρεθούν. Στο σπίτι, στο γραφείο είτε σε ένα μεγάλο οδικό ταξίδι, η Tesla εξασφαλίζει ότι είστε καλυμμένοι. 

Ο πιο απλός τρόπος για να φορτίσετε το Tesla σας είναι στο σπίτι. Τα Model S, Model X και Model 3 παρέχουν επαρκή αυτονομία για τα καθημερινά σας ταξίδια. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οδηγούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποκαθιστούν το επίπεδο φόρτισης τη νύχτα, ώστε να είναι πλήρως φορτισμένη η μπαταρία το επόμενο πρωί. Φανταστείτε πώς θα είναι να μην χρειάζεται να πάτε σε βενζινάδικο ποτέ ξανά. 

Στους σταθμούς με Superchargers, οι οποίοι σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την Tesla, τα Model S, Model X και Model 3 φορτίζονται μέσα σε μερικά λεπτά αντί για ώρες. 

Οι σταθμοί με Superchargers τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία, ώστε να μπορούν οι ιδιοκτήτες να οδηγούν από σταθμό σε σταθμό με ελάχιστες στάσεις. 

Οι σταθμοί βρίσκονται κοντά σε εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης ή ψυχαγωγίας, όπως εστιατόρια και καφετέριες δίπλα στον δρόμο, σημεία πρόσβασης Wi-Fi και εμπορικά κέντρα. Το δίκτυο των Superchargers καλύπτει σημαντικές διαδρομές στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. 

Υπάρχουν περισσότεροι από 18.000 Superchargers παγκοσμίως και πάνω από 5.000 από αυτούς βρίσκονται στην Ευρώπη, διανεμημένοι σε περισσότερους από 530 σταθμούς.  

Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου

Νέα για την ασφάλεια αυτοκινήτου