Ποιες εκπτώσεις υπάρχουν στην τιμή μιας ασφάλειας;

Ποιες εκπτώσεις υπάρχουν στην τιμή μιας ασφάλειας;

Γενικά, αν είστε δημόσιος υπάλληλος,  ένστολος ή άνεργος συνεχίστε να διαβάζετε γιατί σας αφορά. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δύσκολα δικαιούστε κάποια έκπτωση στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας.

Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν ασφάλεια αυτοκινήτου με εκπτώσεις στα ασφάλιστρα εάν ο ασφαλισμένος ανήκει σε μία από τις παρακάτω ειδικές κατηγορίες.

Δημόσιοι Υπάλληλοι

Ως δημόσιοι υπάλληλοι εννοούνται οι εν ενεργεία ή συνταξιούχοι Δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε ΔΕΚΟ καθώς και οι Κληρικοί και οι Ιερωμένοι.

Άνεργοι

Αν ανήκετε στους πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά από την ανεργία, κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν ειδικές τιμές σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου. Αλλες εταιρείες δίνουν δωρεάν ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σε περίπτωση που μείνετε άνεργοι.

Ενστολοι

Την έκπτωση δικαιούνται οι εν ενεργεία ή συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων, Πυροσβεστικού Σώματος κλπ.

Ανάλογα με την εταιρεία και την κατηγορία οι εκπτώσεις κυμαίνονται έως και 25% χαμηλότερα από τα κανονικά ασφάλιστρα.

Σε κάθε περίπτωση ρωτήστε τον ασφαλιστή σας για σιγουριά γιατί μπορεί να μειώσετε σημαντικά το κόστος της ασφάλειάς σας.

Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου

Νέα για την ασφάλεια αυτοκινήτου