Τι είναι το ιστορικό αξιώσεων και τι ρόλο παίζει στα ασφάλιστρα

Τι είναι το ιστορικό αξιώσεων και τι ρόλο παίζει στα ασφάλιστρα

Το ιστορικό των ασφαλιστικών σας αξιώσεων μπορεί να έχει αντίκτυπο στα ασφάλιστρα που πρέπει να καταβάλετε. Ίσως έχετε ακούσει γι αυτήν την πρακτική ως έκπτωση σε περίπτωση μη αξιώσεων, μπόνους σε περίπτωση μη αξιώσεων ή σύστημα ανταμοιβής-ποινής (bonus-malus). Αν δεν έχετε εγείρει αξιώσεις στη διάρκεια του έτους, ο ασφαλιστής σας μπορεί να σας κάνει έκπτωση κατά την ανανέωση του συμβολαίου σας. Αν ωστόσο έχετε εγείρει αξιώσεις, μπορεί να σας ζητηθεί να πληρώστε υψηλότερα ασφάλιστρα.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε από τον ασφαλιστή σας το ιστορικό των ασφαλιστικών σας αξιώσεων της τελευταίας πενταετίας. Το ιστορικό αυτό πρέπει να σας δοθεί εντός 15 ημερών.

Αν όμως πρέπει να ασφαλίσετε εκ νέου το αυτοκίνητό σας σε άλλη χώρα της ΕΕ, ο νέος ασφαλιστής δεν είναι υποχρεωμένος να λάβει υπόψη το προηγούμενο ιστορικό των αξιώσεών σας (ή τυχόν εκπτώσεις που σας είχαν παρασχεθεί) κατά τον υπολογισμό των ασφαλίστρων σας. Ωστόσο, κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες ενδέχεται να λαμβάνουν υπόψη το ιστορικό των αξιώσεών σας, συνεπώς, φροντίστε να κάνετε έρευνα αγοράς και να συγκρίνετε τις διάφορες προσφορές.

Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου

Νέα για την ασφάλεια αυτοκινήτου