Η Ford πατάει γκάζι: Μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλέον στην Ευρώπη

Η Ford πατάει γκάζι: Μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλέον στην Ευρώπη

H Ford ετοιμάζεται για την ηλεκτρική εποχή του αυτοκινήτου, με μια κίνηση που θα κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να καταλάβουν ότι ο βενζινοκινητήρας ή ο πετρελαιοκινητήρας θα αποτελούν πολύ σύντομα παρελθόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας κάθε νέο αυτοκίνητο που θα λανσάρει στην Ευρώπη από το 2019 και μετά, δηλαδή από τώρα, θα είναι είτε υβριδικό είτε αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Το ίδιο θα ισχύει για τα επαγγελματικά οχήματα της εταιρείας. Η Ford σκοπεύει να κυκλοφορήσει 16 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε μία παγκόσμια γκάμα 40 ηλεκτρικών / plug-in hybrid οχημάτων μέχρι το 2022.

Συνολικά, η Ford κατατάσσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της σε τέσσερις τύπους, καθένας για διαφορετική χρήση:

  • τα ήπια υβριδικά,
  • τα υβριδικά,
  • τα plug-in hybrid
  • τα καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ήδη ανακοινώθηκε το νέο Kuga που θα έρθει στη χώρα μας στα μέσα του 2020.  Το ολοκαίνουριο Kuga είναι Plug-in hybrid, που σημαίνει ότι μόνο με τη χρήση του ηλεκτρικού κινητήρα μπορεί να διανύσει μέχρι και 50 χλμ.  

Το 2020 θα κυκλοφορησει και το ολοκαίνουργιο πλήρως ηλεκτρικό όχημα SUV επιδόσεων της Ford με αυτονομία ως 480 χιλιομέτρων.

H Ford υπόσχεται μια συναρπαστική νέα γενιά αυτοκινήτων, που θα μας βάλουν για τα καλά στη νέα εποχή μετακίνησης, χωρίς καυσαέρια. Βέβαια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς τις υποδομές γρήγορης φόρτισης δεν γίνεται. Γι’ αυτό οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες (Ford, BMW, Daimler και Vokswagen με Audi & Porsche) επενδύουν όλες μαζί στο IONITY, ένα δίκτυο υψηλής ισχύος για γρήγορη φόρτιση σε ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να μπορούμε να διανύουμε μεγαλύτερες αποστάσεις, δαπανώντας λιγότερο χρόνο για τη φόρτιση.

Δείτε περισσότερα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Ford.

Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου

Νέα για την ασφάλεια αυτοκινήτου