Το Tesla Model 3 έσπασε τα ρεκόρ ασφάλειας αυτοκινήτου στο EuroNCAP

Το Tesla Model 3 έσπασε τα ρεκόρ ασφάλειας αυτοκινήτου στο EuroNCAP

Ο οργανισμός EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) έδωσε στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα των δοκιμών του για την ασφάλεια που προσφέρουν νέα μοντέλα αυτοκινήτων που μπήκαν στην ευρωπαϊκή αγορά το 2019. Και το πλήρως ηλεκτρικό Model 3 της Tesla είχε τις κορυφαίες επιδόσεις, θέτοντας μάλιστα ένα νέο τεχνολογικό ορόσημο, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Η Tesla φαίνεται πως δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των αυτοκινήτων της, μια και τα προηγούμενα (και πολύ πιο ακριβά) μοντέλα της, το Model S και το Model X, είχαν πάει πολύ καλά σε όλα τα crash test σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Το τελευταίο μοντέλο της αμερικάνικης φίρμας, το Model 3 , είναι ένα σεντάν που απευθύνεται εξαρχής σε πιο μεσαίες οικονομικές κατηγορίες – άλλωστε ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, είχε πει ότι στοχεύει σε μια τιμή γύρω στα 35000 δολάρια ΗΠΑ.

Όμως παρότι φθηνότερο, το Model 3 όχι μόνο δεν κάνει κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεια αλλά φαίνεται ότι προσφέρει τα ίδια ή και ακόμα περισσότερα στον τομέα της ασφάλειας από ό,τι τα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα της εταιρείας.  

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών της Euro NCAP, τo Model 3 πήρε 94% στην ενεργητική ασφάλεια (Safety Assist), 74% στην ασφάλεια πεζών (Vulnerable Road Users), 86% στην ασφάλεια παιδιών και 96% στην ασφάλεια ενηλίκων επιβατών. Συνολικά, οι επιδόσεις του Model 3 στον τομέα της ασφάλειας ήταν οι κορυφαίες των συγκεκριμών δοκιμών, ξεπερνώντας τα υπόλοιπα νέα μοντέλα που ήταν τα: Mercedes-Benz B Class, Mercedes-Benz GLE, Škoda Scala, Kia Ceed , και DS 3 Crossback. Επιπλέον, η επίδοση του Model 3 στο Euro NCAP 2019 ήταν από τις καλύτερες που έχει πετύχει μέχρι σήμερα αντίστοιχο μοντέλο.

Δείτε το βίντεο της Euro NCAP με το Crash Test και τις υπόλοιπες δοκιμές ασφάλειας του Tesla Model 3 και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/cMiZa3HgRVE.jpg?itok=hef8EQ8n","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=cMiZa3HgRVE","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive)."]}

 

Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου

Νέα για την ασφάλεια αυτοκινήτου